Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Du måste ansöka till Utbildningen. Ansök här

Förberedande Yogautbildning

Denna utbildning är på distans

Måndagar

11/1 kl. 18-21

18/1 kl. 18-21

25/1 kl. 18-21

En utbildning är för dig som vill gå de avancerade utbildningarna i HormonyYoga och/eller Gravidyoga men saknar en formell yogautbildning.

När du söker denna utbildning så behöver du samtidigt söka in till den utbildning du ämnar gå efter den förberedande utbildningen. Denna utbildning går således inte att gå separat eftersom du inte blir yogalärare utan bara får de grundläggande kunskaper som krävs för att fortsätta med någon av de andra utbildningarna.

Målet med utbildningen

Att du ska erhålla grundläggande kunskaper för att kunna fortsätta vidare och blir lärare HormonyYoga och/eller Gravidyoga.

Omfattning

Utbildningen är förlagd tre kvällar med 1 veckas mellanrum. Mellan de lärarledda dagarna ingår praktiska och teoretiska hemuppgifter. Kursen sker på distans via zoom.

14 lektions timmar är schemalagd tid och 20 timmar är teoretiska och praktiska hemstudier. Den praktiska upplevelsen är lika viktig som den teoretiska och därför innefattar utbildningen praktiskt arbete och bygger på att dagligen själv träna de yogapass och meditationer som ingår i kursen.

Utbildningens innehåll

Vi startar varje tillfälle med en yogaklass med grundläggande yogaövningar.

  • Andningens grunder
  • Drishti, mudras och mantra
  • Energisystemet och chakrasystemet
  • Grundläggande positioner och övningar
  • Hur du lägger upp en yogaklass
  • Yogans ursprung och filosofi

Lärare
Ellen Engvall, Barnmorska och Mediyogalärare/terapeut sen 2010 utbildad av Göran Boll, erfarenhet av undervisning och utbildning inom Mediyoga mellan 2011-2020 och har under den perioden utbildat mer än 500 yogainstruktöre.

HormonyYoga är skapat av Ellen efter många års arbete och erfarenhet med kvinnor som barnmorska inom gynekolog, mödravård, förlossning och eftervård och erfarenhet av undervisning och utbildning inom Mediyoga. HormonyYoga är efter 10 års användande en välutvecklad, välanvänd och utvärderad yogaform.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Utbildningsmanual och varje utbildningstillfälle videofilmat med tillgång 1 månad efter avslutat kurs.

Utbildningskostnad
3450 kr inkl. material. Hälften teoridel 25% moms och hälften yogaträning 6% moms.

Detaljer

Börjar:
11 januari, 2021 @ 18:00
Slutar:
25 januari, 2021 @ 21:00
Evenemang Kategori:

Plats

Distans
Sverige

Arrangör

Ellen Engvall
Telefon:
+46707288282
E-post:
ellen@hormonyyoga.org
Webbplats:
www.hormonyyoga.org

Varma ord från Elever

Medicinsk yogalärarutbildning

HormonyYoga erbjuder marknadens ledande utbildningar inom hormonyoga och gravidyoga. Medicinsk yogalärarutbildning med fokus på kvinnohälsa och graviditet. Dessa yogalärarutbildningar är för dig som är yogalärare och vill jobba inom dessa områden. Efterfrågan på både hormonyoga och gravidyoga är stor, och kvinnohälsa är något som behöver prioriteras i samhället då stress, utbrändhet och den psykiska ohälsan ökar.

Du som vill jobba med detta kan komma på utbildning i Hormonyoga och gravidyoga. Yogalärarutbildningarna är framtagna av Ellen Engvall som är Barnmorska, Mediyogaterapeut och lärare.