Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Du måste ansöka till Utbildningen. Ansök här

Gravidyoga – Lärarutbildning

Denna utbildning är delvis på distans via Zoom

5-6/11 Torsdag kl. 9-17, Fredag kl. 9-16. Distans via Zoom,

11/12 på plats, fredag kl. 9-17

Det här är en utbildning för dig som vill veta mer om hur en gravid kvinna bör och kan träna yoga, både ur ett skolmedicinskt och yogiskt perspektiv. Vilka speciella behov har en gravid kvinna? Det är även bra när du möter kvinnor som har varit gravida och fött barn och kanske inte har en så positiv upplevelse av detta. Vilka spår kan detta ha satt? Vilka verktyg har vi inom HormonyYoga för att möta en gravid kvinna?

Det har visat sig att gravidyoga gör att kvinnan mår bättre under graviditeten och det är ett av de bästa sätten att förbereda sig inför förlossningen och även för det kommande föräldraskapet. En stabil, lugn och stark mamma får en bättre förlossningsupplevelse och får en bättre start som mamma. Det i sin tur gör att barnet får en bra start i livet och får en chans att växa upp till en stabil och trygg människa med förutsättningar att må bra under livet.

Målet med utbildningen
Att du ska förstå gravida kvinnors behov, medicinskt och yogiskt samt kunna leda gravidyogaklasser och även kunna ta hand om en gravid kvinna som kommer till dina vanliga yogaklasser.

Omfattning
Utbildningen är tre hela dagar fördelade på två tillfällen, 2+1 dag med ca 2 månaders mellanrum. Mellan de lärarledda dagarna ingår praktiska och teoretiska hemuppgifter. Det första två dagarna sker på distans via zoom, sista tillfället har obligatorisk närvaro på plats.

32 lektions timmar är schemalagd tid och 80 timmar är teoretiska hemstudier. Den praktiska upplevelsen är lika viktig som den teoretiska och därför innefattar utbildningen praktiskt arbete och bygger på att dagligen själv träna de yogapass och meditationer som ingår i utbildning samt att arbeta självständigt med att instruera gravida eller låtsas gravida deltagare.

Utbildningens innehåll:

• 3 olika gravidyogapass
• 6 olika meditationer
• Andningstekniker
• Avslappningstekniker
• Fokuseringsträning
• Uthållighetsträning
• Förlossningsrädsla
• Bäckenbottenträning
• Musik, ljud och mantran
• Förlossningens olika faser
• Yogaövningar för gravida med anpassningar
• Yogisk filosofi om graviditet och föräldraskap
• Hur du instruerar gravidyoga
• Kursupplägg gravidyoga

Lärare
Ellen Engvall, Barnmorska och Mediyogalärare/terapeut sen 2010 utbildad av Göran Boll, erfarenhet av undervisning och utbildning inom Mediyoga mellan 2011-2020 och har under den perioden utbildat mer än 500 yogainstruktöre.

Gravidyoga ingår i konceptet HormonyYoga – Medicinskyoga för kvinnor. Detta är koncept är skapat av Ellen efter många års arbete och erfarenhet med kvinnor som barnmorska inom gynekolog, mödravård, förlossning och eftervård och erfarenhet av undervisning och utbildning inom Mediyoga. HormonyYoga är efter 10 års användande en välutvecklad, välanvänd och utvärderad yogaform.

Förkunskaper
Du behöver ha en grundläggande utbildning inom yoga på minst 100 h eller motsvarande utbildning i en annan liknande form av body-mind träning eller vara utbildad barnmorska. Är du osäker på om din kompetens är rätt så tveka inte att kontakta mig.

Kursmaterial
Utbildningsmanual, tillgång till online-träningen med de guidade yogapassen under utbildningen för egen träning samt varje utbildningstillfälle videofilmat.

Diplomering
Efter genomförd utbildning erhålls ett diplom. För att kunna diplomeras ska deltagaren ha full närvaro och ha fullgjort och lämnat in alla uppgifter.

Utbildningskostnad
5 625 kr inkl. Hälften teoridel 25% moms och hälften yogaträning 6% moms.

Röster om utbildningen:
”Gravidyogautbildningen med Ellen var underbar. Med sin bakgrund som barnmorska och yogalärare blev det gedigen kvinnokunskap och samtidigt en djupt andlig dimension som gett mig trygghet och självförtroende när jag guidar gravida kvinnor i yoga inför deras födande. Kan verkligen rekommendera denna utbildning!

“jag har fått en bättre förståelse för vilken yoga som är bra för gravida kvinnor och varför yoga är bra för gravida kvinnor. Jag har lärt mig tekniker som kan hjälpa den gravida kvinnan genom graviditet och förlossning.”

“Jag är glad och glad över att ha registrerat mig för denna fortbildning i Medicinsk yoga för gravida kvinnor. För mig innehåller denna kurs exakt vad jag behöver för att kunna kommunicera yoga till gravida kvinnor på ett säkert och tryggt sätt. Samtidigt tycker jag att det är relevant med egen erfarenhet som gravid och mamma. Ellen underlättar lärande med sina pedagogiska ämnen, engagemang och beteende på ett mycket trevligt sätt. Nyckelord: Kraft, självförtroende och styrka.

Detaljer

Börjar:
november 5
Slutar:
december 11
Evenemang Kategori:

Plats

YogaNu
Finntorpsvägen 5A
Nacka, 13146 Sverige
Telefon:
+46707288282
Webbplats:
www.hormonyyoga.org

Arrangör

Ellen Engvall
Telefon:
+46707288282
E-post:
ellen@hormonyyoga.org
Webbplats:
www.hormonyyoga.org

Varma ord från Elever

Medicinsk yogalärarutbildning

HormonyYoga erbjuder marknadens ledande utbildningar inom hormonyoga och gravidyoga. Medicinsk yogalärarutbildning med fokus på kvinnohälsa och graviditet. Dessa yogalärarutbildningar är för dig som är yogalärare och vill jobba inom dessa områden. Efterfrågan på både hormonyoga och gravidyoga är stor, och kvinnohälsa är något som behöver prioriteras i samhället då stress, utbrändhet och den psykiska ohälsan ökar.

Du som vill jobba med detta kan komma på utbildning i Hormonyoga och gravidyoga. Yogalärarutbildningarna är framtagna av Ellen Engvall som är Barnmorska, Mediyogaterapeut och lärare.