Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Du måste ansöka till Utbildningen. Ansök här

HormonyYoga Lärarutbildning Skåne

Denna utbildning kan du även göra på distans.

Beroende på corona-restriktioner kan undervisningen komma att förläggas online för samtliga. Beslut tas inför varje tillfälle.

12-13/2 fredag kl. 9-17, lördag kl. 9-16, Skåne, Oxie Yogacenter eller på distans.

12-13/3 fresdag kl. 9-17 och lördag kl. 9-16, på distans eller i Stockholm enl. eget önskemål.

23-24/4 fresdag kl. 9-17 och lördag kl. 9-16, på distans eller i Stockholm enl. eget önskemål.

11/6 – fredag kl. 9-17, Skåne, Oxie Yogacenter eller på distans.

Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Det är lätt att hormonsystemet kommer ut balans och den vanligaste orsaken till detta är stress men det finns också många andra faktorer. Både kvinnor och män påverkas av när hormonerna ur balans men kvinnor påverkas i högre grad. Detta beror på att kvinnor har en pågående hormoncykel som svänger hela livet, även efter klimakteriet. Under livet lider därför många kvinnor av olika hormonella obalanser som PMS, infertilitet, PCOS, klimakteriebesvär mm. Och många kvinnor vet inte ens om att det handlar om hormonerna.

Okunskapen om kvinnohälsa och hur vi själva kan ta hand om oss och skapa balans är stor och hälso- och sjukvården har inte mycket att erbjuda. Kvinnor behöver hjälp att hitta hem till sig själva och skapa sitt eget välmående, hitta sin kvinnliga kraft, livslust och inspiration i livet. Detta kan du genom denna utbildning bidra med till alla kvinnor som du möter på din väg.

Målet med utbildningen
Denna utbildning är marknadens ledande inom området kvinnohälsa och är en egen yogaform helt och hållet anpassad till kvinnor och kvinnors speciella behov. och är för dig som vill förstå och lära dig mer om stress, hormoner och kvinnohälsa, både ur ett skolmedicinskt och yogiskt perspektiv. Du får lära dig de självläkningsverktyg som används inom HormonyYoga för att hjälpa kvinnor med stressymtom och olika hormonella obalanser och hur du kan hjälpa kvinnor att själva hitta vägen till välmående, sin kvinnliga kraft och livslust.

Omfattning
Utbildningen omfattar 7 hela dagar fördelade på 4 moduler, 2+2+2+1 dagar med ungefär 6 veckors mellanrum. Mellan de lärarledda dagarna ingår praktiska och teoretiska hemuppgifter.

Modul 1 och modul 4 har obligatorisk närvaro på plats om möjligt för COVID-19 annars via Zoom. Modul 2 och 3 kommer att ske på distans via Zoom eller på plats i Stockholm för dig som önskar. Modul 2 och 3 genomförs tillsammans med gruppen som går utbildningen i Stockholm. Om färre än 6 personer som kommer till yogastudion så kommer modul 2 och 3 ske via Zoom för alla.

75 lektions timmar är schemalagd tid och 150 timmar är hemstudier. Den praktiska upplevelsen och inlärningen är lika viktig som den teoretiska och därför innefattar utbildningen praktiskt arbete och bygger på att själv dagligen träna de yogapass och meditationer som ingår i utbildning samt att arbeta självständigt med att instruera yogapassen.

Kursinnehåll:

Modul 1, 2 dagar:
• 2 HormonyYogaklasser och meditationer.
• Grundläggande yogatekniker och dess användning: andning, mantra, mudra, dristi.
• Grunderna i HormonyYoga.
• Hormonlära med körtlarnas anatomi och fysiologi: hypofys, sköldkörtel, binjurar, äggstockar och bukspottkörtel.
• Gästföreläsare Marie Skytt, Lymfflödesmassör, ägare av Lymfstudion söder om Stockholm. Hon Brinner för lymfan och berättar om lymfsystemet och varför det är viktigt för hormonbalansen. Vi får lära oss ett egenvårds program med lymfmassage som även passar att lägga in i en yogaklass. Föreläsning via Zoom på plats i studion.

Modul 2, 2 dagar:
• 2 HormonyYogaklasser och meditationer.
• Delning av egna upplevelser av HormonyYogaträning och egen undervisning.
• Livets hormonella faser.
• Hormonrelaterade sjukdomar och besvär i livets olika faser såsom PMS, menssmärtor, infertilitet, PCOS, klimakteriesymtom, kvinnans åldrande.
• Stress och utbrändhet och dess inverkan på hormonsystemet. Kroppens stressreaktion och HPA-axeln.
• Gästföreläsare Peter Feldt,Kiropraktor, författar och föreläsare, berättar om hur ryggradens olika delar är kopplade till hormonsystemet. Föreläsning via Zoom.

Modul 3, 2 dagar:
• 2 HormonyYogaklasser och meditationer.
• Delning av egna upplevelser av HormonyYogaträning och egen undervisning
• Livsstilsfaktorer som påverkar hormonbalansen.
• Olika kost för bättre hälsa och hormonbalans.
• 7 steg till ett levande liv.
• Yogisk filosofi om kvinnan.
• Kostens påverkan på hormonerna. Gästföreläsare Alexandra Ek, Biokemist och forskare på KI.

Modul 4, 1 dag:
• 1 HormonyYogaklass och meditation.
• Delning av egna upplevelser av HormonyYogaträning och egen undervisning.
• Yogisk filosofi i praktiken om hur du kan leva och lära ut HormonyYoga.
• Hur du kan jobba med HormonyYoga, kursupplägg, olika workshops, retreater.
• Diplomering och utbildningsavslutning.

Lärare
Ellen Engvall, Barnmorska och Mediyogalärare/terapeut sen 2010 utbildad av Göran Boll, erfarenhet av undervisning och utbildning inom Mediyoga mellan 2011-2020 och har under den perioden utbildat mer än 500 yogainstruktörer och lärare.

HormonyYoga – Medicinskyoga för kvinnor är ett koncept är skapat av Ellen efter många års arbete och erfarenhet med kvinnor som barnmorska inom gynekolog, mödravård, förlossning och eftervård och erfarenhet av undervisning och utbildning inom Mediyoga. HormonyYoga är efter 10 års användande en välutvecklad, välanvänd och utvärderad yogaform.

Förkunskaper
Du behöver ha en grundläggande utbildning inom yoga på minst 100 h eller motsvarande utbildning i en annan liknande form av body-mind träning eller vara utbildad barnmorska. Har du inte en grundläggande utbildning i yoga är du välkommen att delta i den förberedande kursen i januari.Är du osäker på om din kompetens är rätt så tveka inte att kontakta mig.

Utbildningsmaterial

Utbildningsmanual, tillgång till online-träningen med de guidade yogapassen under utbildningen för egen träning samt varje utbildningstillfälle videofilmat.

Diplomering
Efter genomförd utbildning erhålls ett diplom. För att kunna diplomeras ska deltagaren ha full närvaro och ha fullgjort och lämnat in alla uppgifter.

Utbildningskostnad
13 950 kr inkl. Hälften teoridel 25% moms och hälften yogaträning 6% moms.

RÖSTER OM UTBILDNINGEN:

“En spännande utbildning och bra att få lära sig om kvinnans hormoner. Det var mycket som jag inte visst om. Jag tror att jättemånga som har problem med hormonerna och behöver den här typen av yoga. En djupdykning och helheten om hur allt hänger ihop.”

“En väldigt intressant och aktuell utbildning med innehåll som varje kvinna borde få ta del av! Den har inneburit en hel del egen träning och läsning. Härliga yogapass som jag gärna vill lära ut så att fler kvinnor fastnar för HormonyYoga!”

“Ellen är en mycket pedagogisk jordnära person men som har mycket klinisk kunskap. Detta förmedlar hon på ett professionellt sätt och har utvecklat dessa hormonbalanspass som verkligen ger resultat.”

“Denna utbildning tycker jag har gett mig som kvinna mycket mer erfarenhet och förståelse för hur jag som yogalärare kan möta människor på ytterligare ett nytt plan. Vi kvinnor är ju speciella och i den här utbildningen får man verkligen verktyg för sig själv men också för att växa som yogaterapeut. Tack Ellen för den fantastiska kunskap du besitter och förmedlar till oss andra!”

Detaljer

Börjar:
12 februari, 2021
Slutar:
11 juni, 2021
Evenemang Kategori:

Plats

Oxie Yogacenter och Distans
Kullaholmsvägen 2
Oxie, 238 37 Sverige

Arrangör

Ellen Engvall
Telefon:
+46707288282
E-post:
ellen@hormonyyoga.org
Webbplats:
www.hormonyyoga.org

Varma ord från Elever

Medicinsk yogalärarutbildning

HormonyYoga erbjuder marknadens ledande utbildningar inom hormonyoga och gravidyoga. Medicinsk yogalärarutbildning med fokus på kvinnohälsa och graviditet. Dessa yogalärarutbildningar är för dig som är yogalärare och vill jobba inom dessa områden. Efterfrågan på både hormonyoga och gravidyoga är stor, och kvinnohälsa är något som behöver prioriteras i samhället då stress, utbrändhet och den psykiska ohälsan ökar.

Du som vill jobba med detta kan komma på utbildning i Hormonyoga och gravidyoga. Yogalärarutbildningarna är framtagna av Ellen Engvall som är Barnmorska, Mediyogaterapeut och lärare.