Ett förhållningssätt att ge sig själv återhämtning

Ett förhållningssätt att ge sig själv återhämtning

Med en fot i idrott, träning och hälsa och som egenföretagare inom modebranschen fick Anna upp ögonen för yoga 2005. Då var det inom Poweryoga som handlade mer om att bli svettig och ta i, och inte lika mycket om återhämtning. Flera år senare upptäckte hon yogans läkande och stärkande kraft genom medicinsk yoga och HormonyYoga.

Sökandet efter återhämtning
Vi lever i en jätte stressig värld med allt högre krav och mycket runt omkring oss som påverkar oss negativt. Efter en längre tid av överbelastning blev Anna sjukskriven med utbrändhet. Hon hade även känningar av förklimakteriet. Det blev en tuff resa och starten på att hitta något som skulle vara hjälpsamt och skapa återhämtning på djupet. Det var då hon hittade den medicinska yogan.

– Det var något helt nytt. Jag kände ett lugn, en trygghet och en klarhet som jag inte tidigare upplevt. Jag gick på högvarv, hade svårt att sitta still och det kröp i kroppen. I motståndet gav det med sig, det händer något när vi tillåter oss själva att landa i kroppen och på riktigt känna efter hur vi mår.

Med en stark längtan efter förändring, att lära sig mer om kvinnohälsa och dela kunskap och inspiration till andra hittade hon Ellen. 2022 påbörjade hon utbildningen inom HormonyYoga Lärarutbildning. Drömmen om att instruera, dela erfarenheter och kunskap inom yoga, kvinnohälsa, hormoner och lymfsystemet genom retreats och resor växte sig allt starkare.

En piggare version av sig själv
– Jag trodde att jag var avslappnad innan jag påbörjade utbildningen men den djupt balanserade andningen i HormonyYoga tog mig till en helt ny nivå av avslappning.

Att lära sig om lymfsystemet och effekterna av lymfyoga var något helt nytt som hon blev helt fascinerad av. Det satte fart i kroppen och hon upplevde en piggare version av sig själv med mer fokus, mindre värk i leder och klarhet i huvudet. Det blev en stark drivkraft att det fungerade, att kroppen svarade på teknikerna som används inom HormonyYoga.

-Var och en behöver göra sin egen resa, det kan stundtals vara jobbigt mentalt för det händer saker. Det ger insikter om livet, livsstilen och förståelsen för att hitta balans där vi känner att vi mår bra på riktigt. Att stå upp för sig själv, ta ansvar för sin hälsa och sitt mående.

Idag delar Anna kunskapen genom egna yogaklasser, retreats, kurser, workshops och Yoga- & må bra resor till varmare breddgrader vid sidan av sitt arbete med ansvar för en sportanläggning i Fagersta. Det är många som är nyfikna och vill lära sig mer, få en djupare insikt och förståelse för vad som kan vara hjälpsamt. Att hitta ett förhållningssätt och ge sig själv tid för återhämtning och till det vi mår bra av på djupet.

Kort fakta: Ålder: 48
Namn: Anna Ericson Dahlberg
Familj: tre barn, en 15-åring som bor hemma varav två som flyttat hemifrån.
Bosatt: Fagersta
Det gör jag helst en ledig dag: börjar dagen på yogamattan, tar dagen som den kommer, går en promenad, träffar vänner och familj. Vid fler lediga dagar finns en längtan om miljöombyte, att åka till min syster i Italien och bara hänga, prata, skratta och dela allt mellan himmel och jord.
Följ Anna på Facebook: Just B you yoga
Följ Anna på Instagram:
justbeyouyoga_annaericson
Kontakt och samarbeten: mindfull.anna@gmail.com


Här kan du läsa mer om aktuella utbildningar