Soft och slow för bättre balans i livet

Soft och slow för bättre balans i livet

Yogan kom in tidigt i Fannys liv och var till stor hjälp då hon, som så många unga i dagens samhälle, kämpade med stress och ångest. Nu har hon avslutat Gravidyoga lärarutbildning genom HormonyYoga för att inspirera kvinnor till att skapa en större medvetenhet kring sin vardag och sin kropp.

-Genom lärarutbildningen i gravidyoga har jag blivit mer medveten om min vardag och mitt tempo. Den har gett kunskap som fler kvinnor borde ta del av oavsett om det är för sin egen skull eller för att dela med andra.

Bättre balans i livet

Fanny är 27 år och har en bakgrund som hälsocoach och personlig tränare med mycket gruppträning och en mer fysisk yoga i bagaget. Det var på gymnasiet som hon började med yogan för att hantera stress och ångest.

-Då insåg jag att man inte bara behöver göra allt som är superfysiskt utan det kan vara lite slow också. Och det jag främst gick ifrån var att det inte behöver vara så strikt utan att det kan vara mjukt och inkännande. Det har gett mig en bättre balans i livet.

Kvinnohälsa ur ett helhetsperspektiv

Idag driver hon företaget FlowWithFanny och erbjuder yoga och hälsocoaching. Intresset för kvinnohälsa har växt sig allt starkare och det är inom den nischen som hon vill fortsätta utveckla sitt företag. Det var den drivkraften som ledde fram till Gravidyoga lärarutbildning inom HormonyYoga och en självstudiekurs inom kost och livsstil för hormonell balans.

– Det kändes tryggt med Ellen, lärare i gravidyogautbildningen, hon har stor kunskap och erfarenhet och bakgrund som barnmorska. Att lita på sin egen förmåga som kvinna och att det blir både en mental och kroppslig förberedelse har varit viktiga delar i utbildningen. Även att få ner sitt andetag och hitta kontakt med bäckenbotten är kunskap som borde nå fler som jag vill förmedla vidare. 

Till hösten är planen att erbjuda en gravidyogaklass på loftet där hon idag leder yoga. Och hon har även planer på att fördjupa sin kunskap inom kvinnohälsa ur ett helhetsperspektiv.

-Det är så mycket som sker hos en kvinna genom livet, om jag kan bidra till kvinnor som är öppna för att söka svar eller kunskap så känns det väldigt fint.

Kort fakta:
Ålder: 27 år nu i maj
Namn: Fanny Elgstrand
Familj: Sambo John, hunden Bonnie & katten Tosca
Bosatt: På en gård mellan Norrköping och Söderköping
Det gör jag helst en ledig dag: yogar, gör keramik, odlar, bakar, pysslar. Allt som är kreativt!
Instagram/sociala medier: Flowwithfanny