Häftiga effekter efter utbildning i lymfyoga

Häftiga effekter efter utbildning i lymfyoga

Det är så Catarina själv beskriver det när hon gått klart utbildningen i facian, lymfan och lymfyoga genom Kvinnoakademin. Redan efter första utbildningsdagen märkte hon stora effekter. Nu kan hon äntligen gå promenader utan att ha ont i vänster knä och hela benet, samt höfter. Bara efter en månad regelbunden träning. 

–       Jag märkte stora effekter redan efter första utbildningsdagen. Efter två yogapass borde jag haft ont i benet som jag kämpat med så länge och i höfterna, effekten var precis tvärtom. Jag handlade blommor, städade och när jag skulle duscha på kvällen upptäckte jag att jag inte behövde hjälpa till att lyfta mitt vänstra ben som jag tidigare behövt. Det var så fascinerande att jag knappt kunde tro att det var på grund av yogan.

“Släpp in din egen balettdansös”

Catarina är 66 år och har ägnat sig åt friskvård i 20 år, intresset för hälsa har alltid varit stort. Hon har sitt eget företag ”Fjäderlätt” med massage, zonterapi & yoga. 2017 gick hon sin första yogautbildning. Nu har hon precis gått klart utbildningen lymfan, fascian & lymfyoga, främst för sin egen skull.

  • Wow när jag hittade Ellen och hennes utbildning kände jag direkt att det här var någonting för mig. Ellen säger “släpp in din egen balettdansös”, den här yogan är mer tillåtande och inte så strikt vilket passar mig.

En lättare, rakare & rörligare kropp

Catarina har haft problem med värk i vänster knä och ben, operation har till och med diskuterats med läkare. Nu går hon sex kilometer utan någon smärta efter en månad med egenvårdsmassage, lymfyoga och balanserande andning som hon fått lära sig under utbildningen. Andra effekter är bättre hud, rakare och en mer rörlig kropp, rossligheten i halsen har försvunnit och mindre sötsug.

  • Jag har inte gjort någon viktnedgång men kroppen har formats om. Nu väntar jag på fler effekter, vad det blir får vi se, kanske går jag förbi godishyllorna helt. Hon menar att det aldrig är för sent att göra en förändring. Vi kvinnor behöver bli bättre på att ta hand om oss själva och att avsätta tid för det.

Kort fakta:

Ålder: 66 år
Namn: Catarina Rautio
Familj: Tre barn, 5 barnbarn, killar allihop 
Bosatt: Vetlanda
Det gör jag helst en ledig dag: Finns hur mycket som helst att göra, bara att välja. Böcker är bra, dom kan man ta med var som helst.