Kvinnoakademin – ett kunskapscenter för Kvinnor

Föreläsning företag med Ellen Engvall

Kvinnoakademin – ett kunskapscenter för Kvinnor

Ellen Engvall är grundare av livsstilskonceptet HormonyYoga och de mycket omtyckta utbildningarna som fokuserar på att stärka kvinnor i att förstå sig själva och sin kropp och utifrån det ta ansvar för sin hälsa och sitt liv. Det var grunden till starten av HormonyYoga. Nu byter hon namn från HormonyYoga till Kvinnoakademin – ett kunskapscenter för kvinnor där yogan är ett verktyg.

  • Det övergripande namnet är Kvinnoakademin. HormonyYoga – medicinsk yoga för kvinnor – är yogaformen. Eleverna som gått mina utbildningar har påpekat att de får så mycket mer än bara yoga. Det är ett helhetskoncept som utvecklar kvinnor och tar dem på en resa i sig själva både hälsomässigt och personligt.

Vi måste ta på allvar att kvinnor mår allt sämre. Det är ingen annan som kommer att göra jobbet att förändra det utan vi måste göra det själva. Det är grunden till utvecklingen av det livsstilskonceptet i HormonyYoga som startade 2011 och vidareutvecklades till ett fristående koncept 2020.

Viljan att ta ansvar för sin egen hälsa

Genom livet har Ellen jobbat med hälsa på olika sätt, dels inom vården som sjuksköterska och barnmorska och dels inom sitt eget företag som startade inom reflexologi, helkroppszonterapi. Det gav henne massvis med kunskap om människan och kroppen och hur saker hänger ihop. Det var framförallt oviljan och brist på ork att se till sina egna behov hos de människor som hon mötte som ledde fram till yogan. Folk kom till mig för att bli fixade och ville inte göra jobbet med att ta ansvar för sin egen hälsa.

  • Yogan är en del i konceptet som är fantastisk för stressreducering och ger oss självkännedom men vi behöver även se till helheten. Hur vi lever, vilka människor vi har omkring oss, vad vi äter, vilken attityd vi har till saker, vad vi väljer att gå in i och inte i livet.

Ellen har alltid gått sin egen väg och haft en stark inre drivkraft.

  • Jag har en inre vägledning och vet oftast vad det är jag behöver göra. När jag var yngre lyssnade jag inte alltid på min inre vägledning i rädsla av att inte få vara med, bli kritiserad, utesluten eller betraktas som udda. När vi är unga vill vi så gärna passa in, vi slår ofta knut på oss själva och glömmer bort att lyssna på vår inre vägledning. Idag tar jag sällan omvägar.


Ett mer intressant liv att leva

Idag stöttar hon kvinnor genom Kvinnoakademin med kunskap och verktyg om hur kroppen fungerar så att de förstår vad det är som händer och hur vi själva kan påverka det. HormonyYoga – medicinsk yoga för kvinnor – är ett verktyg för stresshantering, självkännedom och för att skapa balans i kroppen.

  • Hormonerna kan ta oss på äventyr som gör att vi faller ner i så mycket drama så att vi inte klarar av att hantera vare sig oss själva eller livet. Genom att lära känna oss själva och våra behov, vad vi vill i livet och stärka kroppen med bra hälsa, återhämtning och en kropp i balans får vi en stabilare grund att stå på så att vi kan stå kvar i oss själva när det stormar runtomkring.

Kvinnoakademin finns till för alla kvinnor som är intresserade av att utveckla sig själva och hitta sin egen väg för att må bra, men även för de som vill bredda sin kompetens och jobba med kvinnohälsa och personlig utveckling.

  • Det är värt att ta steget, vi får så mycket tillbaka av livet och kvinnorna runt omkring oss. Livet blir mer intressant att leva och man känner sig mer levande. Avslutningsvis, lär dig hur du fungerar, hur din kropp fungerar och vad du kan göra för att stötta den. Do it!