Kunskap som kvinnor behöver genom hela livet

Kunskap som kvinnor behöver genom hela livet

Atma har sysslat med yoga och meditation i 15 år och utbildade sig som yogalärare första gången 2016. Efter det har hon gått en rad olika utbildningar. Det var under HormonyYoga lärarutbildning som hon fick befästa kunskap och verktyg på djupet, verktyg som hon önskat att hon själv hade haft under sin resa genom klimakteriet.

– Som så många andra kvinnor fick jag ingen relevant hjälp, jag fick ta reda på och söka kunskap själv. Detta var 2018 och inte så väldigt längesedan. HormonyYoga lärarutbildning gav mig kunskap och verktyg på djupet.

Hon menar att vi borde kommit längre inom området vad det gäller kunskapen kring att själva ta makten över att skapa hormonell balans och välmående. Det handlar om ganska enkla saker som gör stor skillnad i en kvinnas liv.

Hormonbalans genom hela livet
Atma hade hört talas om Ellen och läst om hennes utbildning HormonyYoga. Det var först flera år senare som hon bestämde sig för att anmäla sig till utbildningen. Att få fler verktyg för att själv skapa välmående var det som främst lockade. Framför allt gav det möjlighet att fördjupa sig och dela kunskapen vidare till andra kvinnor så de inte ska behöva göra samma resa som krävdes för henne för att hitta hormonell balans.

– Jag kände så starkt att oj…. tänk om jag hade vetat om detta när jag hade det som jobbigast i min klimakterieresa som tog flera år att ta sig igenom. Ellens enorma och fundamentala kunskap inom området är kunskap som kvinnor behöver genom hela livet.

En längtan efter att fördjupa sin egen praktik
Förutom att öka kunskapen inom hormonbalans och välmående ville Atma hitta tillbaka till sitt eget utövande inom yogan

– Yogapassen som vi får lära oss och praktisera regelbundet under utbildningen är helt ljuvliga. Det är en mjuk och skön yoga som hjälpte mig att känna in vad jag behövde. Det hjälpte mig även att komma i kontakt med min mjukhet och sårbarhet på ett sätt jag inte gjort på länge.

Utanför sitt arbete som undersköterska på ett stödboende för människor med NPF diagnoser driver hon en egen yogastudio i Höganäs. Sedan två terminer tillbaka erbjuder hon yogapass för hormonbalans och lymfsystemet och responsen som hon fått från kvinnorna som deltar är väldigt positiva.

– Min upplevelse är att kvinnorna som deltar blir helt lyriska över den här formen av yoga. Vill du som kvinna investera i dig själv så är HormonyYoga lärarutbildning den bästa utbildningen som du kan ge till dig själv och även massor med kunskap att dela med andra.

Kort fakta:

 

Ålder: 53

Namn: Atma Nilsson

Familj: Min man Stefan, en son Simon och mitt älskade barnbarn Milli som blir 3 år i oktober

Bosatt: I höganäs på kullahalvön

Det gör jag helst en ledig dag: Startar långsamt med yoga, meditation eller träning, sen blir det bad. (Badar året runt och älskar kallbad). Kanske har jag behov för att vara ensam och då är jag det, gärna ute på berget och vandrar. Kanske känner jag mig mer social, då träffar jag någon god vän. Nummer ett är såklart att hänga med barnbarnet.

Instagram: @yogabyatma
Facebook: Höganäs Andrum & Yoga By Atma

Hemsida: www.yogabyatma.se

 

Läs mer om utbildningarna här