Att förverkliga drömmen om yoga – och bidra till andra

Att förverkliga drömmen om yoga – och bidra till andra

I samband med en utmattning 2014 kom Alexandra av en slump i kontakt med den medicinska yogan som helade henne, inifrån och ut. Redan då startade en längtan att ge mer plats åt yoga och att bidra till andra. HormonyYoga lärarutbildning har varit en viktig del i att våga ta steget och att stärka självkänslan. Idag leder hon yogapass i Tvååker utanför Varberg. Och drömmen om yogaretreats och klasser på en gård i Halland känns allt närmare.

För mig har det varit en stor del av utbildningen att våga ta mer plats. Jag har länge haft en dröm om att leda yogaklasser men har inte vågat ta steget. Ellen har hjälpt mig att stärka självkänslan och att våga ta mer plats i livet. Idag håller jag yogaklasser på i en mysig yogastudio utanför Varberg”.

Även platsen som hon idag bor på med sin familj har varit en viktig del i den personliga utvecklingen.

Det var under en yoga-instruktörsutbildning i Båstad som jag fick upp ögonen för den underbara miljön i södra Sverige och jag märkte hur bra jag mådde. Det blev ett skifte i kroppen när jag var i dessa omgivningar, energin här skapar ett inre lugn. Redan då pågick ett stort inre arbete med mig själv och jag funderade på vad som ger och tar energi och det var då tankarna om hur viktigt boendemiljön är kom till mig”.

Detta resulterade efter en tid i en flytt söderut för familjen, från Göteborg till Tvååker utanför Varberg där drömmen om att hålla yogaretreats och klasser växte sig allt starkare.


En verktygslåda för välmående

Förutom drömmen om att undervisa i yoga var det även kunskapen om kroppen, hormonerna och möjligheterna att dela kunskap och skapa förståelse för hur allt hänger ihop som lockade henne till utbildningen inom HormonyYoga.

Jag har länge varit intresserad av hormoner och hur det påverkar min kropp. Mitt humör har varit upp och ner genom åren och när jag började lära känna min kropp och förstå hur hormonerna och menscykeln påverkade mig blev jag fascinerad och insåg då vilken makt vi har genom den kunskapen, vilken skillnad det kan göra för vårt välmående. Jag har fått olika pusselbitar från olika håll att lägga i min verktygslåda under åren för att förbättra mitt välmående. Ellens utbildning innehöll fördjupning i många av delarna och ännu fler verktyg – och framför allt verktygen för att sprida kunskapen vidare. Genom en yogalärare här i byn har jag nu fått möjlighet att leda yogapass i hennes studio efter utbildningen. Att gå in i någonting och genomföra det var stort, det har varit min dröm så länge. Genom utbildningen satte jag äntligen mig själv först, jag vågade och jag hoppade. Det är jag tacksam över att jag gjorde, för det ger mig så mycket att hålla yogaklasser och bidra till att skapa ett rum för återhämtning åt alla vackra kvinnor där ute“.

Kort fakta:
Ålder: 34
Namn: Alexandra Linnea
Familj: Underbar man och två barn
Bosatt: Tvååker
Det gör jag helst en ledig dag: Tar dagen som den kommer tillsammans med min familj
Hemsida: www.alexandralinnea.se
Facebook-sida: Alexandra Linnea Yoga