“HormonyYoga – en utbildning för livet”

“HormonyYoga – en utbildning för livet”

Livets utbildning. Så är känslan när jag snart gått klart HormonyYoga Lärarutbildning. En utbildning om livet som kvinna och som människa.

Det var en tidig höstmorgon på cykeln på väg till jobbet som tanken om att utbilda mig till yogalärare föll ner som en blixt från klar himmel. Målet det året var att jag skulle åka på yogaretreat men känslan av att jag ville bredda kunskapen kom så starkt.

Från gravidyoga till självläkning

Jag ville dela med mig till fler om de effekter som yogan gett mig genom åren. Från gravidyoga till hundratals timmar hemma på yogamattan. De riktiga effekterna, när jag förstod kraften i yoga som självläkningsverktyg, kom under min utmattning 2021. Att börja varje dag på mattan i stillhet, i kroppen var den viktigaste delen i mitt liv under den här tiden. Det var då jag kunde landa i vad jag behövde mer och mindre av. Yogan var en del, kosten en annan och till sist träningen och livsstilen. Helheten som behövs för att jag själv skulle kunna ta makten över mitt välmående. Redan då hade sökandet efter något, eller någon, som såg till helheten börjat.

Helheten för välmående
Mina erfarenheter vid den här tiden var isolerade insatser från vården, träningsupplägg och kostprogram. Kvällen när jag kom hem från jobbet den där dagen, då tanken om att gå en yogalärarutbildning slog mig, startade jag googlandet. Jag skulle hitta den bästa yogalärarutbildningen i Sverige. Lika snabbt som allt föll på plats den där morgonen hittade jag Ellen och hennes koncept HormonyYoga. Där var det, allt det som jag sökt efter så länge. Helheten som fokuserade på yogisk filosofi för kvinnor, kroppens energisystem, hormonella faser, lymfsystemet, vagusnerven, stress och utmattning, kost för hormonell balans, antiinflammatorisk livsstil och mycket mera. Kursstart oktober 2023, mitt inre gjorde kullerbyttor av förväntan och lycka.

Början på en livsresa
Med (snart) facit i hand är det bara början på en resa av inre och yttre upplevelser och kunskap som alla kvinnor borde ta del av i livet. Så mycket vi själva kan påverka kring vårt välmående bara vi har kunskapen. Att få dela detta tillsammans med Ellen som alltid finns där och stöttar med sin otroliga värme och kunskap, och tillsammans med mina online-kompisar som också går utbildningen är så värdefull. Och inte minst med er som funnits där, stöttat, kommit med nyfikna frågor, vill veta mera och som kommit på mina yogapass. En utbildning för livet som jag är evigt tacksam över.

Om Lise

Ålder: 39 år snart 40-årsfirande

Familj: sambo, Arvid 9 år & Hjalmar 11 år 

Bosatt: Värmland i Karlstad

Det gör jag helst en ledig dag: promenerar, åker skidor, yoga, läser, lagar mat, hittar på saker med familj och vänner

Instagram: @lunalife_yoga

Här kan du läsa mer om aktuella utbildningar