Stora livsstilsförändringar med HormonyYoga lärarutbildning

Stora livsstilsförändringar med HormonyYoga lärarutbildning

Kristina har tidigare tänkt att träning och även yoga är något som behöver vara fysiskt krävande för att ge resultat. När hon hittade Ellens lärarutbildning HormonyYoga var det något som kallade henne. Dels den lugna delen i yogan, dels förståelsen för helheten kring kvinnohälsa och vår kropp. För henne ledde det till flera livsstilsförändringar som gav stor inverkan på måendet.

-Jag har haft svårt att tillåta mig att ta det lugnt, att blicka inåt och bara få vara. Det och Ellens expertis har varit det bästa med utbildningen. Det finns så mycket kraft inom oss kvinnor om vi bara blir bättre på att lyssna inåt och testa vad som fungerar för att må bra.

Själva ta makten över vårt mående

När hon påbörjade utbildningen för två år sedan fanns ingen tanke på att leda yoga utan i första hand gjorde hon det för sin egen skull. Under utbildningen utövade hon yoga varje dag hemma och menar att kontinuiteten i yogan ger stora effekter. De goda effekterna av den lugna yogan och att blicka inåt var inte det enda som Kristina upplevde utan den innebär även förändringar i livsstilen.

– En stor del av utbildningen handlade om kroppen och hormonerna. Det som var så härligt var förståelsen för vad vi behöver och att alla är olika, att vi behöver testa oss fram vad som passar för var och en. Tack vare det slutade jag bland annat med gluten och gick från vegetarian till att börja äta rent kött. Det är vad min kropp behöver och mår bra av.

Våga vara lite rebellisk och pröva sig fram
Kristina har sett bevis på att det fungerar och att vi har stor inverkan på vad vi kan göra för att själva ta makten över vårt mående. Kunskap som hon menar saknas i samhället idag. Hennes förändringar innebar bland annat en menscykel på 50 dagar till 33.

-Jag har själv en dotter och jag vill att hon ska ha förståelse för sin kropp, kunskap jag inte fick under min uppväxt. Jag brinner verkligen för att sprida den kunskapen och det vill jag göra mera av eftersom jag vet vilken skillnad det kan göra. Det handlar om att våga vara lite rebellisk och pröva sig fram och ändra sig om det inte funkar, det har Ellen stärkt mig i.

Gemenskap tillsammans med andra kvinnor
Eftersom en del av utbildningen var att leda yogapass samlade Kristina i första hand sina kompisar och det var en härlig känsla att få dela med sig. Det är någonting som hon fortsatt att göra även efter utbildningen vid sidan av sitt vanliga arbete. Idag leder hon yogapass och har vidareutbildat sig ytterligare och delar med sig av sin kunskap bland annat på Instagram. Nästa steg är att fortsätta utveckla sin yogaverksamhet bland annat med ännu mera fokus på det digitala.

Kort fakta:
Ålder:
33 år
Namn: Kristina Westerlund 
Familj:  Wira 8 år och Sune 6 år 
Bosatt: Vid havet och skogen utanför Norrtälje. 

Det gör jag helst en ledig dag: Jag ser till att komma ut i naturen och ladda på med härlig energi, röra på kroppen i någon form, promenad, yoga eller styrketräning. Umgås med familj och vänner. Avslutar gärna kvällen med en kopp te och någon intressant bok. 
Instagram: @thegoodgirlrebel